lauantai 22. helmikuuta 2014

Maalaiskana

Joskus kokkailu ei paljoa jaksa kiinnostaa mutta pakko on jotain syödä.  Meillä tehdään sellaisina päivinä maalaiskanaa. Kun uuni hoitaa lähes koko ruoan valmistuksen niin voi itse keskittyä johonkin aivan muuhun. Marinadi tehdään jo edellisenä päivänä. Laita kananpalat (rintaa, koipea, siipeä) pussiin, lisää öljy ja halutut mausteet, laita jääkaappiin yön yli maustumaan. Seuraavana päivänä asetellaan kananpalat uunivuokaan, kuoritaan muutama peruna ja porkkana sekä sipuli. Lohkotaan ne ja laitellaan kananpalojen väliin. Paistetaan 200 asteessa niin kauan kunnes kanat ovat kypsiä.




Mukavaa lauantaita

4 kommenttia:

  1. nami..ite teen aina tämmöstä, mutta laitan lisukkeeksi perunaa ja zoritzo makkaraa..marinadia en myöskään tee vaan laitan öljyt ja masteet pannulle suoraan ennen uuniin laittoa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi erittäin hyvä vaihtoehto mutta minä kun en syö sianlihaa niin pitäisi aina tehdä erillinen vuoka miehelle jos mielii zoritzoa :) Ruoka on siitä ihana, että sitä voi varioida omien mieltymysten mukaan :D

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!