Translate

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Lamburger pääsiäisen herkkuhetkiin

Meillä ei juuri ole mitään perinteitä pääsiäiseksi, ainoastaan yhdessä syöminen ja puuhailu koko perheen voimin on se juttu. Ei ole muita koristeitakaan kuin ne mitä lapsoset sattuu päiväkodissa tai koulussa tekemään. Meillä ei myöskään pääsiäiseen liity mitään uskonnollista, kuten ei jouluunkaan. Pääsiäinen sekä joulu ovat molemmat sellaisia juhlia jotka ovat meille vain ja ainoastaan perheelle keskitettyjä juttuja. Voimme hyvin viettää näitä juhlia muuallakin, poissa kaukana jos niin halutaan.

Mutta yksi asia kuuluu meidän pääsiäiseen ja se on lammas. Jouluna taas on kalkkuna. Mutta tällä kertaa ei tule reseptiä herkulliseen lammaspaistiin vaan nyt hiukan toisella tavalla. Lamburgerin muodossa. Me tykätään testailla eri hamppareita ravintoloissa sekä kotona ja lamburges ei siis ole poikkeus ja se on myös hauska muunnos jos ei niin lampaanpaistista välitä.


Lamburger

Pihvi:
400g lampaan/karitsan jauhelihaa
1 tl suolaa
hyppysellinen chilimaustesekoitusta
1. kananmuna
korppujauhoa
paahdettua sipulia

Muut täytteet:
1 kiinalainen valkosipuli
tomaattia (3-4 siivua per hamppari)
4 cheddar-juustosiivua
salaattia
remoulade majoneesi
valkoinen majoneesi
ketsuppi

Vaivataan taikina, joka jaetaan neljään osaan, tehdään puikulat, jotka litistetään pitkulan mallisiksi pihveiksi.
Paista pihvit parillassa (4-asteella) Älä lisää rasvaa tai öljyä, kuullota samalla valkosipulisiivut, kun lihasta on irronnut rasvaa, aseta cheddar- juustosiivut pihvien päälle ja anna sulaa siihen.

Leipä:
4x ciabatta-leipästä (yhden hengen, sämpylän kokoinen)
oliiviöljyä

Sivellään oliiviöljyä runsaasti pinnalle. Kuummennetaan uunissa esimerkiksi samalla, kun lankkuperunat kypsyvät. 

Leikkaa leivät puoliksi, laita pohjalle valkoinen majoneesi ja ketsuppi, lado päälle valkosipulit, sitten pihvit, pihvien päälle salaatti, ramoulade ja tomaatti, lopuksi kansileipä.

Lankkuperunat

Sopiva määrä uuniperunoita
chilimaustesekoitus
paprikamaustetta
oliiviöljyä

Kuori ja pese perunat, leikkaa lankuiksi tai paksuiksi tikuiksi (perunan pituus x sentti x sentti), asettele perunat uunipellille paistopaperin päälle, mittaa oliiviöljyä reilusti (0,3-0,4dl?), lisää öljyyn mausteet maun mukaan. Tarkoitus olisi, että öljy on juoksevaa, mutta selvästi saostunutta, jotta se jää perunoiden pinnalle eikä valu heti pois (osa valuu väkisinkin), paista perunoita uunin keskitasolla 225 asteessa kunnes näyttävät syövän hyviltä, mausta vielä perunamausteseoksella, niin perunat saavat riittävästi suolaa.


Mukavaa iltaa

4 kommenttia:

  1. Oi nams ♡

    Kerran ravintolassa söin lammasburgeria ja se oli todella hyvää.
    Täytyy ehdottomasti kokeilla kotona !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lammas on hyvä ruoka ja sitä kannattaa kokeilla eri muodoissa :) Lammas sopii hyvin burgeriin.

      Poista
  2. Kuulostaa todella hyvältä! Lammas maistuu ja kuuluu meilläkin pääsiäisen ruokalistaan.

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!