torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannus

Joko se on? Eihän kesä ole vielä edes alkanut!! Olen ihan shokissa. Ei voi olla totta tällainen alkuunkaan...No mutta pakko kai se sitten on uskoa...Millainen oli lapsuuteni juhannus? Muistan kyllä, siihen kuului meri ja kokko, sauna ja herkkuja.


Meillä ei ollut omaa mökkiä ja kesät vietin yleensä kesäsiirtolassa ja perhetutun huvilalla. Haikeus koittaa jälleen...Juhannuksen ääni ja tuoksu on aika voimakas minulla edelleen. Tai ne jotka minulle luotiin silloin lapsena. Isoäiti kokkaili mahtavia herkkuja huvilan emännän kanssa ja äitini hakkasi puita metsästä. Itse istuskelin laiturilla ja kuuntelin miten vene löi kylkiään laituriin...


Ruokailu oli aina mukavaa ja kiireetöntä. Siinä oltiin ja istuskeltiin pitkä tovi ja höpistiin kaikenlaisia asioita. Jälkkäriksi oli lettuja...nam. Jossakin välissä huvilan emäntä ja äitini lähtivät kasamaan kokkoa ja isoäiti lähti saunarakannukseen lämmittämään saunaa ja viemään virvokkeita jääkappiin, pyyhkeet yms. kainalossaan.


Saatiin saunoa ja uida, nautittiin kokon lämmöstä myöhään yöhön ja paisteltiin makkaraa...voi sitä ihanaa kiireetöntä aikaa.. Omat lapseni ei kokkoa ole nähnyt kuin telkkarissa mutta eipä se ole haitannut. Kyllä juhannus tulee ilman kokkoa ja taikoja :)

          Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille!! Toivottaa VillaNannan väki 

4 kommenttia:

 1. Oikein hyvää ja aurinkoista Juhannusta Sinulle !
  Lapsuusmuistojen kera !

  Minäkin olen ihan kauhuissani, miten aika voi mennä näin hurjaa vauhtia !!!!

  VastaaPoista
 2. Hyvää juhannusta!

  Mun lapsuuden juhannuksiin kuului iiiso porukka, joka kokoontui yhdessä saareen. Ikähaarukka oli vauvasta vaariin ja eniten meitä kakaraoita: 20-30 :D Telttakylä, makkaran ja kalan grillausta, uudet perunat suoraan pellosta, hyttyset, uiminen, lakkaamaton puheensorina, nauru ja muutenkin iloinen mieli. Ja se tärkein oli kakaroiden itsensä väsäämä juhannussalko, jonka ympärillä piti tanssia piirissä! Oi mitä muistoja tulvii mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja sinulla :) Saa kyllä olla onnellinen näistä ihanista muistoista.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!