torstai 20. syyskuuta 2012

Syksy saapui

Syksy tulla tepsutteli vastaan, puhalsi tuulia kovia korvaan ja ilmankin viilensi. Uhkaili sateella ja sumulla mutta kiltisti kuitenkin suostui auringon esitellä kasvojaan ja lämpöäkin vähän saatiin.
Syksy on salakavala kaveri, koskaan ei tiedä millä tuulella se on kun aamulla avaa silmänsä. Päiväkään ei aina kulje tietyllä kaavalla vaan syksy voi suutahtaa ja antaa hyisen sateen kastella läpimäräksi.


Kun syksy näyttää parhaimman puolensa niin silloin juostaan pää kolmantena jalkana kuin päättömät kanat. Sinkoillaan sinne ja tänne ja iloitaan tippuneista lehdistä, heitellään niitä itsemme päälle ja sukelletaan lehtien syleilyyn. Pompitaan vesilätäköissä niin, että kura roiskuu joka suuntaan. 
Lähdetään kävelylle ja otetaan kaakaota mukaan, muutama ihana karjalanpiirakka ja nautiskellaan kunnolla.


Syksy ei paljoa ihalusta perusta vaan iskee herkästi tuuleen kinttuihin pyörimään, ei auta lämmin palttoo eikä pipon repiminen korville. Silloin on paras syöksyä sisälle, laittaa villasukat jalkaan ottaa kakkua ja nauttia vaikka leffasta hetkisen.


Onhan sitä vaihtoehtokin jos makea ei maistu, herkkuleivät pöytään kaikille tarjolle asettele, tuo kesä tupaan kun ulkona puhuri puuhaa...
Vietä aikaa kaupan lehtipisteellä ja osta jokin kiva lehti, syystuiskuna on ihana piiloutua sohvan nurkkaan ja lueskella kivoja lehtiä hieman. Ottaa kutimet käteen ja neuloa muhkeat palmikot uuteen paitaan.


Jos syksy on ollut oikein ilkeä ja päivä ollut kovin kolea niin saunassa mieli lepää ja syksylle voi näyttää pitkää nenää. Saunasiideri jääkaapissa odottaa ja sen jälkeen uskaltaa syksylle valittaa.

Nämä muoviset pullot oli niin hienot, että pakko oli siideriä ostaa :)

Olen minä jotain aikaankin saanut. En mitään suurta mutta lämmintä. Pooloneule koristaa nyt vaatekaappia ja minä olen taas astetta valmiimpi syksyyn :)
Mukavaa torstaita teille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Syksy <3
  Kivoja kuvia pojista ja hienon raitapaidan oot taas tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole syksyihminen ollenkaan. Mutta näin se syksy tuntuu hivenen miellyttävämmälle...

   Poista
 2. Kiva poolo. Minä tykkään kylmällä pitää tuollaisia ja usein vielä neule päällimmäisenä :)
  Ja taas... niin herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita ohuita neulekankaita on niin paljon ja ihania kaupassa nyt, että pakkohan se jotain kivaa oli tehdä :) Ja aina raitaa...koska mä mähdän kyllästyä siihen?

   Poista
 3. Syksy pikkuhiljaa hivuttautui..ihanaa pukea lämmintä päälle! Kaunis paita!

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!