sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pienellä vaivalla

Aika pienellä vaivalla saa arkiruokailu tilanteen mukavaksi ja söpöksi. Vaikka söisikin ihan ranskalaisia ja kalaa niin kun sen kaiken tekee itse niin se näyttää paljon kivemmalta omaan silmään. Kalaksi valittiin tällä kertaa kampelaa ja rankalaiset tehtiin tietenkin rosamunda perunasta, kyseinen peruna on ihan ykkönen. Näitä rankalaisia ei ole mikään pakko kuoria edes jos hyvin pesee, mausteeksi merisuolaa, rosmariinia ja muuta mistä ikinä tykkää. Kampelaan tehdään oma marinaadi ja annetaan kalojen sukellella siellä tunnin. Ovat sen verran pikkuisia nuo kampelat. Uuni hoitaa kypsymisen oli sitten kyse kalasta tai ranskalaisista.
Salaatti on meillä pöydän kunkku ja sitä pitää olla aina missä muodossa sitten ikinä onkaan. Joskus kaikki erikseen ja jokainen voi itse koota oman salaattinsa, tai joskus osa salaattitarpeista on esillä erikseen. Tai sitten kaikki heitetään sekaisin.

Ruokaa ei meillä mene hukkaan koskaan, kampelaa jäi yli niin paistettiin muutama quesadilla, tortillaleipiä kun oli pari jäänyt kaappiin. Ensin vähän tomaattisosetta tai pestoa tai mitä nyt löytyy. kalaa tai muuta lihaa, paprikaa ja juustoraastetta. Taitetaan puoliksi ja voileipägrilliin. Helppoa ja nopeaa ja on hyvää, nam.Oikein ihanaa päivää teille kaikille

8 kommenttia:

 1. Nam, onpa todella herkullisen näköistä! Quesadillat ovat niin näppäriä jämien käyttöön, meillä sama homma niiden kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niin hyviä. Meillä katoaa ne pöydästä alta aikayksikön...

   Poista
 2. ♥oi,mitä herkkuja teillä aina tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä herkuttelut jääneet vähän vähemmälle kun joka päivä ei ole aikaa tehdä kaikkea herkkua. Onneksi on kuitenkin viikonloput :) Aika useasti on jo syöty muualla ne kaksi ateriaa niin illalla syödään vain iltapala.

   Poista
 3. Mmmm,namia:) Ihanaa päivää (tai iltaa)

  VastaaPoista
 4. Siiiiis mitä nuo quesadillat on? :) näytttää tosi näppäriltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tortillaleipää, sinne väliin vaikka jotain tacokastiketta, lihaa, paprikaa, yms. mikä kestää kuumentamisen ja tietenkin juustoraastetta. Ohjeita löytyy paljon kun googlettaa. Taitetaan puoliksi ja painellaan paistamisen aikana littanaksi taskuksi.Leikataan valmiina kolmeen osaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!