maanantai 28. heinäkuuta 2014

Farkkumekko ja helppoa kesäruokaa

Näin helteisinä päivinä on todella vaikea kuvata uusia ihania vaatteita päällään kun mieluiten olisi alasti. Joten nämä uusimmat vaatteet ovat kuvattu muulla tavoin kuin päällä. Lupaan kuvata niitä hiukan myöhemmin paremmin. Farkku on yksi lempimateriaaleistani, olette sen varmasti huomanneetkin tässä blogissa. Paitamekon tein Käsityö lehden 3/12 kaavalla mutta koska kangasta ei ollut tarpeeksi niin muokkailin esimerkiksi lyhyemmät hihat. Kaavassa kun on pitkät hihat.
Vielä on hetki lomaa jäljellä mutta en osaa ajatella yhtään syksyä, en lasten uusia päiväkoti -ja kouluvaatteita tai omia syysvaatteita. Tytön sukat eivät ole edenneet sen jälkeen kun toisen sukan sain valmiiksi. Facebookissa julkaisinkin jo kuvan kun olen siivonnut langat parempaan jemmaan, eivät ole ympäri asuntoa enää vaan yhdessä paikassa. Tai näin voisi luulla, eivät ne langat kaikki tuonne mahtuneet mutta jos kohta pääsisi aloittelemaan neulemekkosia (joita olen suunnitelut) niin tilaa tulee pian.
Siirrytään sitten vielä jutustelemaan siitä mikä on ihanaa, helppoa ja halpaa kesäruokaa. Juurekset eivät paljoa maksa ja niistä saa kaikenlaista hyvää syötävää. Isoja määriä ei tarvitse ostaa tai tehdä. Näillä keleillä on aika tuskaisaa seistä hellan äärellä ja siksi ruoka voidaan tehdä joko hyvin aikaisin aamulla valmiiksi ja syödä viileänä tai sitten voidaan keittää herkut illemmalla. Mikä vain on paras.


Kesäinen kaalikeitto:

* pieni keräkaali
* 3 porkkanaa
* 4 perunaa
* pala lanttua
* kevätsipulin varsia
* 400g naudan jauhelihaa
* mausteita oman maun mukaan (mustapippuria, merisuolaa, tuoreita yrttejä)

Pese, kuori ja paloittele juurekset sekä kaali, laita suolaveteen kiehumaan kypsennys järjestyksessä. Paista kevätsipulin varret sekä jauheliha. Sekoita kaikki yhteen kun juurekset ovat kypsiä, mausta mielesimukaan. Herkuttele vaikka tumman leivän kanssa.

Resepti

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa

4 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!