sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Esiliina hiuksiin

Lapsuuteni ajan tavaroita on tullut pelastettua jokunen vuosi sitten kun läheinen matkasi tästä ajasta toisaalle. Olen valmistanut aika paljon kaikkea hänen jäämistöstään, osan tosin olen säilyttänyt ihan vain siksi koska muistan ne niin hyvin lapsuudestani. Osa näistä tavaroista tosin on niin vanhoja, että alkavat hapertua omassa käytössään ja yksi sellainen oli ihana valkoinen esiliina. Pitsiä jos jonkinmoista ja hyvää puuvillaa. Mutta onnistuin repäistä sen kun otin pesukoneesta koivamaan.Tähän askarteluun tarvitaan siis pitsiä sisältävä esiliina, mieluiten valkoinen, pyöreä kaava (vaikka juomalasia apuna käyttäen). Neula ja lanka, pikkuinen pätkä kuminauhaa ja nappeja yms koristetta.
Leikkaa ensin panta osa, mittaa sopivankokoinen kaitale joka ei mene ihan pään ympäri. Ompele reunat kauniisti ja kiinnitä lyhyisiin päihin pätkä kuminauhaa. Voit myös piiloittaa kuminauhan jos tahdot.


Leikkaa viisi ympyrää jäljelle jääneestä kankaasta. Laita pyöreät kappaleet puoliksi ja harsi langalla, vedä tiukkaan, jotta siitä tulee terälehti. Yhdistä kaikki viisi terälehteä ja ompele tiiviiksi.


Kiinnitä keskelle nappi tai muu vastaava. Voit samalla kiinnittää muita kivoja ja kauniita elementtejä. Mikä vain sopii tyyliisi.


Mukavaa askartelupäivää kaikille

6 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!