keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Tallinna

Maanantaina lähdimme yllättäen Tallinnaan nuorimmaisen kanssa. Nuorin ei ole ollut vielä kertaakaan ulkomailla ja häntä on hiukan harmittanut se, että muut matkustelevat minkä ehtii. Joten ei muuta kuin Tallinnaan. Hyvä ensimmäinen matkakohde. Jo pelkkä laiva oli hänelle suuri elämys ja Tallinnaan kun päästiin niin kaveri oli myytyä miestä. Näin se kipinä matkustamiseen on istutettu. Tämä oli muuten myös hänen 6 vuotis synttärilahja. Poika kun täyttää perjantaina jo 6 vuotta.
Meitä kyllä todella hemmoteltiin ihanalla ja lämpöisellä ilmalla ja kesän terassikausi avattiin Tallinnassa. Koko matka tehtiin pojan toiveiden mukaan ja kaveri olikin todella tyytyväinen. Sai leikkiä, käydä tutustumassa hiukan laivoihin, saada uusi kesätukka ja syödä. Meidän perhe kun tykkää syödä. Kaiken kruunasi se, että hän sai valita synttärilahjansa ennen kuin lähdimme takaisin Helsinkiin.
Ennen kuin laitan kaikki sata ja tuhat kuvaa esiin niin sanon sen, että minulla sekä pojalla oli tuunattua ja ommeltua päällä. Valitettavasti menomatkalla kävi kuitenkin sellainen vahinko pojalle, että housut meni riks ja raks, vaihto housut olivat taas Tallinnaan liian lämpimät niin oli pakko hakea uudet varusteet. Valitettavasti siis pojan housuista ei parempaa kuvaa nyt ole. Mutta tulossa on sillä korjaan housut tietenkin.

Pojan housut tein vanhoista pellavaisista kesähousuita ja kaavan otin Viron Suurin käsityölehdestä Kesä 2014 numero.
Poika tykkää näistä rennoista haaremihousun tyyppisistä vaatteista ja oli aika surullinen kun pökät hajosivat. Mutta äiti korjaa.

Asussani käytin vanhaa ylisuurta t-paitaa sekä pojan vanha trikoopaita päätyi housujen vyötärölle.
Trikookangas oli vain hirmu paksu ja tuo hauskasti lisäefektiä vyötärölle. Ehkä vielä kuitenkin vaihdan kankaan ohuempaan. Tosin hyvä puoli tuossa on se, että se ei käytössä venähdä vaan pysyy napakasti muodossaan.
Kaavana käytin Burda 7/2011.
Merenkulkumuseo oli in juttuIhmisvilinän ihmettelyä
Ihanaa saada villasukat jalkaan ja rentoutua

Eikö tuo väsy koskaan?


Mahtavaa keskiviikkoa

8 kommenttia:

 1. Kivat reissukuvat teistä:) Viime vuonna missasin Tallinnan,toivottavasti en tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset käymään Tallinnassa. Mitä useammin olen siellä käynyt niin sen kivemmaksi paikaksi se on tullut.

   Poista
 2. Mahtavat reissukuvat! Ihanat nuo haaremipöksyt. Sulla on sitten samanikäinen poika kuin mulla :). Meilläkin 6v tulee mittariin kesän aikana. Ja meilläkin on muuten tuo valkoinen paita sinisillä kanttauksilla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea oli valita mitä kuvia tänne postaa kun niin paljon hauskoja ja hyviä kuvia tuli. Meidän väkäleuka jätkä kyllä aiheutti sellaista hämminkiä, että olin ihan puu päähän lyöty.

   Poista
 3. Ihania reissukuvia! Aloin oikein miettimään, että mihin se aika menee. Lapsista sen huomaa, iso poika jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamalaa...tyttö täytti juuti 21v ja vanhempi poiks täyttyää 15v syksyllä ja tänään on meidän nuorimman vuoro täyttyyä 6v.Vastahan mun esikoinen syntyi...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!