torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015

Tämä vuosi on ollut hyvin erilainen kuin muut vuoteni tässä blogissa. Vuosi alkoi "Vuosi ilman uusia vaatteita "- haasteella ja blogini muuttui samalla lähes kokonaan tuunaus painotteiseksi blogiksi. Haasteen aikana opin valtavasti uutta mutta myös monessa asiassa epäonnistuin. Tämän vuoksi tulen jatkamaan haasteen parissa ja toivottovasti löydän hyvän tasapainon asian kanssa.

Tämä vuosi on ollut suurta vuoristorataa ja itsensä etsimistä kokonaisuudessaan. Valmistuin etuajassa Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Mieheni sai myös opinnoissaan yhden etapin valmiiksi. Keskimmäinen poikani vaelsi kaksi viikkoa lapissa ja kävimme tyttäreni kanssa rakkaassa Krakovassa.

Saavutuksenani katson, että tavarasta luopuminen on ollut iso askel järkevämpään suuntaa ja kirpputorien anti taas tuonut näkemystä järkevämpään kulutukseen. Mutta opittavaa on vielä varsinkin sen suhteen, että en minä tarvitse kaikkia maailman kenkiä. Ja vielä joskus voisin elättää itseni pelkästään ohjaamalla miten tehdään vanhoista tavaroista uusia.

Ja sitten kuviin ja vuoden kohokohtiin...Ainakin minun kohokohtiin. Laitan muutamia kuvia joka kuulta ja linkin koko kuun juttuihin. Pääsette katsomaan tuunausideoita enemmän.Tammikuu 2015


Myös rikkinäiset vaatteet pääsivät osaksi tuunailuja. Mitään en halua heittää pois ennen kuin kokeilen mitä niistä vielä voi tehdä.


Helmikuu 2015Lippahatut, ne veivät minun sydämen alkuvuodesta aivan kokonaan ja niitähän sitten tehtailtiin ihan mistä tahansa materiaalista. Ja on niitä tullut tänä syksynäkin jälleen.


Maaliskuu 2015Tässä vaiheessa vuotta jo kovasti odotin ihanaa kesää ja muokkaukset alkoivat olla sitä luokkaa myös. Vanhat farkkuni sai pitsimosteen sivuille ja miesten paita muokkautui topiksi. Myös kauluksesta saatiin kiva irtokaulus.


Huhtikuu 2015Söpöilyt jatkuivat, oli kiva jälleen kerran ottaa rikkinäiset vaatteet kohteeksi ja tehdä niistä jotain kivaa. Miesten paita ja hame muuttuivat mekoksi.


Toukokuu 2015Ja kun tekee paljon farkuista juttuja, jää yli iso määrä tilkkua ja niistähän saa vaikka millaisia tossukoita. Itse villiinnyin tekemään kesäversiot kotiin.Kesäkuu 2015


Peplum siellä ja peplum täällä. Kolmesta vanhasta vaatteesta sain kaksi söpöä uutta vaatetta.

Heinäkuu 2015


Mikään sana ei kykene kuvastamaan sitä tunnetta kun astuin jälleen niin rakkaaseen kaupunkiin, Krakova
Kazimierzin upea kaupunginosa....


Elokuu 2015


Elokuussa rakastuttiin Pinterestin Boho bootseihin ja sellaiset piti itsellekkin saada. Tässä apuna oli Kierrätyskeskuksen ilmaispiste josta löysin niin bootsit kuin kapeat vyöt. Ja näistä bootseista tuli minun ykköset.

Syyskuu 2015


Syyskuussa sattui ja tapahtui vaikka mitä. Kaikki tuunaukset eivät menneet ihan nappiin mutta hävikkiruokaa oli kiva tehdä ja napostella. Eli minun projekti laajeni myös ruokapuolelle. Nyt ei jää ruokaa hukkaan enää yhtään. Ennen saattoi jotain vähän jäädä mutta ei enää. Kiitos hävikki ruualle!!
Otin myös vanhoja tuunaus tapoja uudelleen käyttöön kuten Kloriten ja sillä leikin lähes koko syksyn monessa muodossa. 


Lokakuu 2015


Lokakuussa pääsi esiin jälleen meidän Härdelli Bärdelli, Viiropään Iivari, Sammakkomies...Millä nimellä tuota kaveria nyt tahtoo kutsua. Kaveri innostui kovin kierrätysvaatteista itsekkin ja pyysi monen monta uutta juttua vanhoista paidoista. Ja nämä ovatkin olleet todella kovassa käytössä.


Marraskuu 2015


Innostuin testaamaan miten sisustaa ilmaiseksi tai edes lähes ilmaiseksi. Jälleen suurena apuna oli niin oma kaappi kuin Kierrätyskeskuksen ilmaispiste. Projekti oli oikein onnistunut ja hauska kokemus ja varmasti kohta alan miettiä miten sisustaa ilmaiseksi kesäkoti.
Myös kierrätyslahjat olivat esillä tässä kuussa ja asiaan palaan varmasti vielä monet kerrat.

Joulukuu 2015


Ja vihdoin päästin itseni valloilleen ja aloin nähdä vanhat vaatteet uudella tavalla. Ja tästä on todella hyvä jatkaa ja pelottomasti käyttää hyödyksi omaa mielikuvitustaan. Katsotaan mihin se minut vielä vie.

Oikein ihanaa vuotta 2016

16 kommenttia:

 1. oikein mukavaa tulevaa vuotta sinulle!

  Täytyy nostaa sinulle hattua, kun jaksat tuunailla jne. Kirjoituksiasi on mukava lukea ja laittaa korvan taakse. kunpa itsekin olisi yhtä kekseliäs ja toimelias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon :)
   Vielä on kuitenkin paljon opittavaa ja koitan onnistua tämän vuoden tavotteissani.

   Poista
 2. Kyllä täytyy hattua nostaa! Jemmailen risoja vaatteita ja pienenpieniäkin tilkkuja, mun pitäisi ottaa kans joku ihan haaste tehdä vanhasta uutta, tekemällä oppisi. Nää sun tuunaukset on kyl niin makeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tekemällä oppii ja tuunaus kannattaa ottaa vähän sellaisena, että ei haittaa vaikka toinen ajatus meni mönkään kun aina voi tehdä jotain muuta piloille menneestä.

   Poista
 3. Aivan mielettömän upeita töitä ♡ Noi sun kengät on aivan mielettömän hienot ♡

  Onnellista uutta vuotta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nuo mun kengät on mun ihan ykköset :) Ne ovat niin minun tyyliä ja aivan ihanat muutenkin.

   Poista
 4. Sun blogi on kyllä aivan mahtava <3
  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos sinulle kivoista ideoista ja hatunnosto myös ajatuksillesi ja tavoitteillesi! Mukavaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Uutta päin iloisesti hypehdellen :D

   Poista
 6. ♥niin taitava ja ihana sinä! Iloa vuoteen 2016♥

  VastaaPoista
 7. Sinä kyllä jatkat edelleen tuunauksien ja kierrätyksen kuningattarena! Upeaa on ollut seurata luovuuttasi ja taitojasi. Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunauksessa on tullut kyllä hypättyä ihan uuteen ulottuvuuteen ja tarkoitus olisi hypätä vielä syvemmälle tänä vuonna. Katsotaan kuinka käy.

   Poista
 8. Lippahatut jäi kyllä mun mieleen <3 Toivotan yhtä tuotteliasta ja antoisaa alkanutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lippahatut ovat kyllä ihan mielettömän ihannia :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!