maanantai 21. maaliskuuta 2016

Härdellin neule

Olen tainnut useasti todeta, että meillä lapset ovat aina saaneet itse päättää mitä päälleen laittavat tai mitä vaatteita haluavat. Minä vain toteutan toiveet ja halut.. Toki raameina on aina Suomen vuoden ajat mutta muutoin kun lapsi itse haluaa pukea mitä tahtoo tai antaa vinkkiä, että tuosta haluan niin ei muuta kuin hommiin.
Tämä neule on juuri sellainen, jonka langat Härdelli itse päätti, myös raitojen järjestyksen ja voitte iskoa, että on mieleinen paita kaikin puolin. Paita on jämälangoista tehty ja joukossa on samoja värejä kuin on minun kirjavissa sukissani. Hauska katsoa miten väri muuttuu muiden värien mukaan. Tämä projekti oli hauska tehdä yhdessä pojan kanssa, Härdelli piti hyvin jöötiä ja oli tarkka, että värit todella on juuri siinä missä hän haluaa.

Vaikka meillä saakin vaatteensa päättää kun haluaa, ei ole vaatteista koskaan tullut ongelmaa, eipyydellä mitä hulluja tahansa, ei tapella vaatteista vaan ovat oppineet itse hiukan arvioimaan keliä ja osaavat myös kysyä, että olisiko tämä nyt hyvä. Tosin joka päivä ei tuo Härdelli jaksa pelata vaatteiden kanssa, lomaa täytyy kuulemma hänenkin viettää välillä.
Kun kerran aletaan jutella vaatteista niin otetaan toinenkin asia esille, vaatteiden säilytys seuraavalla lapselle...Meillä on pojilla ikäeroa 9 vuotta ja olen joitain isoveljen vaatteita säästänyt Härdellille ja kuvan housut ovat sellaiset. Muodista viis, jos pöksyt ovat hyvät ja poika tykkää. Ei siis haittaa vanhentunut muoti millään tavoin kun tyyli on se mikä Härdellillä ratkaisee. Hyvin siis voi hyödyntää tänä aikana vanhempia vaatteita, varsinkin kun muoti muuttuu niin lujaa, että kun kauppaan saapuvat uudet trendit, ovat ne jo vanhentunutta tavaraa, eli on jo uudet trendit...On aina vähän muodista jäljessä mutta tavallaan kun trendit kiertää, niin ollaan myös edellä aikaa.

Neuletakki: Jämälangoista
Housut: Isoveljen vanhat
Hattu: Kiertiksen ilmaisosasto


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva pusero! Meilläkin lapset saa (juhlatilanteita lukuunottamatta) valita itse vaatteensa sään asettamissa rajoissa, ja aika jännittävissä asuyhdistelmissä olen niitä päiväkotiin vienyt :) Mutta mikäpä mä olen sanomaan, tyylit on monet ja makuasioitahan ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on ja lapsi myös oppii kun saa itse hääräillä.

   Poista
 2. Aika veikeä poika, hienot poseeraukset! Tosi kiva on neulekin. Meillä joudutaan valitettavasti käymään pukeutumiskeskusteluita usein, kun poika haluaisi olla pelkissä shortseissa ja t-paidassa. Kotona se on ok, mutta eskariin olen ollut tiukkana, että pitkissä mennään. Päivä metsässä pelkissä lyhyissä vaatteissa toppiksen alla ei oikein käy :). Muuten kyllä lapsi saa ihan itse vaatteensa päättää, kyllä se ymmärrys kelin mukaisesti pukeutumisesta ajan kanssa kehittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on niin lapsi kohtaista tuo, että miten sen kelin ymmärtää. Itse olen ollut sellainen, että menin kesämekossa kouluun kun pakkanen paukkui kunnolla ja sen jälkeen sitten tajusin miksi talvella laitetaan lämpimästi. Omat lapset ovatkin aina olleet jostain syystä järkevämpiä kuin äitinsä...evoluutio tai sitten isän geenit vaikuttavat siihen :D

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!