maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kevätkenkien uusi ilmeNyt olen tullut siihen pisteeseen "Vuosi ilman uusia vaatteita"-haasteessani, että pitkän harkinnan jälkeen hankin tarvikkeita uutena. Nimittäin haluan pelastaa muutamia kenkiä ja käytettynä näitä tarvikkeita ei saa eikä kannata hankkia. Kyse on maaleista sekä pensseleistä. Kenkiä voi kyllä pelastaa muillakin tavoin kuin maalaamalla mutta minulla on kenkiä jotka sitä maalia hiukan tarvitsee ja näin saan kengät takaisin käyttöön.
Kenkien maalaus kannattaa aloittaa kenkien siivoamisella, kenkävarastosta löytyy niin maalattavat kuin inspiraation lähteetkin. Ja mikä parasta saa osan kenkiä laitettua kiertoon ja saa tilan siistiksi. Monta kärpästä yhdellä iskulla, tietenkin paras on, jos löytää ilmaisosastolta kenkiä joita on hyvä käyttää harjoitus hommina. Kaapistani löysin monet tuunaukseen siirtyvät kengät, nämä valkoiset kengät tosin löysin Kierrätyskeskuksesta ja tiesin heti kun näin nämä, että milaiseksi ne tulevat.
Tämä maalaaminen on ensimmäinen joten olkaapa hellinä.

Oma ispiraatio löytyi pienestä kenkälaatikosta. Kengät olen hankkinut viime vuonna Tallinnasta ja ovat olleet kertaalleen yhdessä kuvassakin täällä blogissa. Olen pitkään ihaillut tätä väritystä kengissä ja tietenkin googletinkin ja löysin lisää mitä ihanimpia kenkiä. Oli aika itsestään selvää, että nämä kengät, jotka tuunaan saa tämän saman väripaletin uudeksi värikseen.


Maalien kanssa kannattaa olla varovainen sillä kaikki ei sovellu esimerkiksi muovin maalaamiseen. Siksi valitsinkin Sinellin maalit, sillä voin tuunailla maaleilla paljon muutkain kuin nahkakenkiä. Värinä ovat minulla punainen ja sininen. Pohjavärin voisin vielä maalata valkoiseksi jos minua alkaa häiritsemään käsitärinät liikaa mutta toistaiseksi mennään näillä.
Maaleja on helppo käyttää, tärkeää on muistaa, että maalattava pinta on oltava puhdas ja kuiva. Sen jälkeen ei kuin maalailemaan. Uudet ihanat kevätkengät ovat valmiit ja nyt odotellaan sitten sitä kevättä.
Mukavaa alkanutta viikkoa 

30 kommenttia:

 1. Ihanasti luit ajatukseni, kenkien tuunaus on ollut mielessä itsellänikin. Tosin ajattelin aloittaa tyttären ikävästi naarmuutuneista valkoisista, vahinko ei ole suuren suuri, jos menee ihan reisille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukeaista hyvin netistä käyttöohjeet ja tuo Sinellin maali on siitä hyvä, että sopii myös muoville. Kun monet maalit soveltuu pelkästään aidolle nahalle. Eikä niin väliä vaikka reisille menee. SItten keksitään jotain muuta niihin. Ei minunkaan kengät ihan täydelliset ole.

   Poista
 2. Onnistuuko maalaus karhealle nahkapinnalle? Vanhat puukenkäni olen kerran maalannut ja maali hilseili kovin nopeasti pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein onnistu. Sileäpintainen tähän hommaan. Voi toki myös käyttää kunnon spraymaaleja, jotka kiinnyttyy paremmin kiinni materiaaliin.

   Poista
 3. Aivan mielettömän ihanat ♡ Mä haluan kans tollaiset kengät kevääksi ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä ovat kyllä aika söpöt.

   Poista
 4. Tulipas kauniit kengät! Nuorena harrastin kenkien tuunausta, mutta en ole kokeillut pitkään aikaan. Nyt kyllä alkoi vähän kutkuttamaan, kun noita kaunokaisia katselee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkien tuunaaminen on kyllä mahdottoman hauskaa...

   Poista
 5. Tosi ihanat! Noilla kelpaa tepastella Nelli:)

  VastaaPoista
 6. On muuten tosi kauniit! Niin kenkien malli kuin värityskin. Väritys on merihenkinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli kyllä ihan kivan pirteät ja tosiaan voi käyttää aika monen eri tyylinkin kanssa. Kynähameiden kanssa fiftarityyliin tai vaikka juurikin merihenkisesti. Tosin itse voisin kyllä laittaa miesten valkoisen puvun ja hatun...vähän niin kuin gangsteri tyyliin :D

   Poista
 7. Vaude mitkä herkut! Kenkien tuunaus ei ole sitä helpointa, joten pointsit todella onnistuneesta projektista. Just tollaiset naiselliset Hollywood-kengät, tai tämä on mun mielleyhtymä. Jos itsellä olis tuollaiset, pukisin kaveriksi jonkun simppelin kellohelmaisen mekon kesäisiin juhliin. Ja punaiset huulet asusteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silti kannattaa kokeilla ja opetella maalien käyttöä. Tosi hauskaa puuhaa vaikka ei ihan helppoa olekkaan.

   Poista
 8. Upeat kengät näistä tuli tuunauksen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näillä jaksaa talsia keväällä :)

   Poista
 9. Voi vitsi miten hienot kengät olet saanut tuunaamalla aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 10. Kierrätys kunniaan. Hienoa tuollainen puuhastelu, etenkin kun olet selvästi osaava tekijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, rakastan puuhailla kaikkea tällaista.

   Poista
 11. Olen kokeillut noita Sinellin maaleja, mutta haaveilevat pois hetken päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei ole mennyt miksikään, tai yksistä kengistä on pikkuinen palanen lähtenyt mutta muutoin kaikki maalatut ovat näidenkin vuosien jälkeen käytössä.

   Poista
 12. Mielenkiintoinen 🤔 en ole koskaan tajunnut että vois maalata

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!