sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Huivista kaftaani - HommaHuoneen värihaaste

Mulla oli todellinen hankaluus löytää tämän kuun värihaasteeseen materiaalia. Kuukauden väri on siis vihreä, yksi suosikki väreistäni, joka sopii täydellisesti punaiseen tukkaani ja kalman kalpeaan ihooni. Mutta jostain syystä vihreä väri tuntuu kadonneen kokonaan. Kuvittelin pitkään, että eipä taideta osallistua tähän haasteeseen tällä kertaa, toki löysin kaikkea ja vihreääkin mutta jotenkin ne eivät vain sopineet tähän kohtaan...Sitten aloitin työpisteen siivouksen ja löysin pöydältä sopivaa materiaalia.Vihreä on kaunis väri, se on uusiutumisen väri. Miten luonto herää keväisin ja aurinko lämmittää kaiken vihreän esiin. Se on upeaa. Vihreä on raikas ja siitä tulee hyvälle mielelle, alkaa hymyillä.
Minun tämänkertainen työni on armynvihreä tumma ja puhutteleva, kuin synkkä metsä mutta kuitenkin niin ihanan kepeä ja levollinen.
Itse olen meri ihminen, myös virtaava joki rauhoittaa minun myrskyävää sieluani. Siksi voisinkin kuvitella kulkevani Välimeren rantahietikolla, auringon polttama hekka varpaiden välissä, turkoosin timantin huumaava tuoksu, lokkien kutsuva laulu...ihmiset kokoontuvat rantakahviloihin nauttimaan elämästään hyvässä seurassa. Puheensorina valtaa rannan.
Koska halusin kaftaaniin vielä jotakin extraa niin ompelin vanhan pitsiliinan kiinni etukappaleelle ja käsin ompelin muutaman lasihelmen. Olen vielä punomassa vyötä erikseen, valitettavasti vyö ei nyt ehtinyt tähän postaukseen mutta palataan asiaan vielä. Söpöt sandaalit ovat Kierrätyskeskus löytö ja ne tuovat hauskan säväyksen kaftaaniin. Olen aikaisemminkin tehnyt tällaisen mutta pitsisestä pöytäliinasta.
Näin sain tarpeettomasta jälleen tarpeellista ja mukana sellaista mitä ei välttämättä tule käytettyä ja mukavasti sain myös materiaalia pois nurkista jälleen.
Jään odottelemaan kesää ja sen boheemia tunnelmaa, ihanan raukeaa fiilistä ja kiireetöntä elämänmenoa. Sitä se kesä on.
Nautinnollista sunnuntaita

-Nelli-

14 kommenttia:

 1. Ihana vaate, tykkään noista kaftaanityyppisistä vaatteista, ovat niin rentoja ja hyvännäköisiä.

  VastaaPoista
 2. No just oikein hyvä on tuo! Nyt vain odotellaan (lämpimiä) tuulia, tuolla ei kuuma pääse hipiälle kihoamaan. Armyn vihreä on hyvä väri, vaatii ehkä pientä väriä ihon pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta minä pidän ihoni piilossa ja suojaan hyvin. Vitiligo ei pidä auringosta :) Olen myös ylpeä ihoni tasaisesta vaaleudesta, sillä useasti vitiligoa sairastavat ovat kirjavia. Myös aitona punapäänä haluan varjella ihoani palamiselta.

   Poista
 3. Pitsiliina sopii tuohon mainiosti. Kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi ollut hiukan turhan tylsä tuo kaftaani ilman tuota liinaa. Tykkään todella paljon tästä näin :)

   Poista
 4. Oi, on todella kaunis kaftaani! Pitsiliina sopii minustakin tähän ihan täydellisesti. Minäkin suojaan itseäni ja poikaa ehkä turhankin tarkkaan auringolta. Meillä on lähisuvussa ollut niin monet ihosyövät, että haluan välttää sen. Tosin, minun ihoni ei koskaan edes rusketu vaan palaa, joten auringonotto on aika turhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja iho pysyy nuorena ;) No joo, me riskiryhmäläiset pidetään omaa hauskaa siellä varjossa :)

   Poista
 5. Ihana kesä asu! Kaunis yksityiskohta tuo pitsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi se kesä sieltä jo tulla tepsutella. Kaappi olisi taas täynnä ihania kesävaatteita.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!