sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kun on yksin

Välillä luen tuolla fb-kokkiryhmissä siitä, että kun on yksin niin ei viitsi panostaa ruokaan tai kattaukseen. Tokihan minä olen eri asia kun en elele yksin mutta kun saan olla omassa rauhassa itseni kanssa niin haluan nauttia myös siitä ihanasta hetkestä ruuan kanssa. Saan syödä juuri niin kuin tahdon ja kattaa niin kuin tahdon. Myös ruokaan haluan panostaa edes jotenkin.

Tässä jokin aika sitten yksi perheestämme lähti Turkuun ja kaksi lähtivät puuhaamaan muuta, joten sain pitkästä aikaa sukeltaa oman pääni sisään. Sain rauhassa penkoa kaappeja (myös ruokakaappeja) ja tehdä herkullisia löytöjä. Näistä löydöistä sain väsättyä itselleni aika ihanan herkku aterian ja tokihan oli laitettava vähän pöytääkin ja niin nautin joka solulla siitä, että sain olla yksin. Myös piristi kummasti kun olin tehnyt itselleni itseäni varten jotain super hyvää ja katsoin miten se sopii myös astioihini. Mitään isoahan tämä ei ole vaan pienikin juttu riittää tuomaan ihanaa fiilistä ja tuntee olonsa jotenkin spesiaaliksi kun laittaa itselleen.


Ateriani koostui kaikesta mitä nyt sattui kaapissa olemaan ja lähinnä jämistä mitä oli. Ensin tein pitsan jonka täytteet olivat leikkeleitä, joita oli jäänyt pyörimään kaappiin ja tietenkin erilaisia juustoja sekaisin. Kaksi erilaista pitsaa tein siis, toisessa oli castello sinihomejuustoa ja toisessa mozzarellaa. Meillä kun kaikilla on hiukan eri maku näiden juustojen suhteen. Yhdestä pitsataikinasta saan tehtyä helposti kaksi pitsaa. Pitsan resepti on sama kuin Pizza Melizzatassa. Minulla jää myös useasti yli tuota tomaattikastiketta, joten tein siitä alkupalaksi herkullisen tomaattikeiton. Tomaattikeittojen reseptejä minulla on blogissa vinot pinot ja taas tulee yksi. Mutta haitannekko tuo?

Eli olen todella sitä mieltä, että vaikka olisi yksin niin kannattaa ainakin välillä hemmotella itseään ja heittäytyä nauttimaan joka solullaan. Ja se tiskikin on aika pientä kun vertaa vaikka neljän hengen perheeseen. Tähän tiskivuoreen ei mennyt kuin pari minuuttia kun tiskailin astiat pois.

Valtava saman kuvan spämmi loppuu tähän.

Nautinnollista sunnuntaita kaikille

-Nelli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ihan estottomasti vain!