tiistai 28. kesäkuuta 2016

Helppo ja nopea muokkaus mekosta hameeksi ja topiksi

Välillä kaapista tulee vastaan sellaisia vaatteita, joita olen aikaa sitten tehnyt mutta en enää pidä niitä. En halua laittaa niitä kuitenkaan kiertoon kun tykkään sen verran paljon materiaalista niin silloin ei auta muu kuin tuunata uutta käyttökelpoista.
Tällä kertaa kun keräsin kasseihin Hopeen menevää tavaraa niin löysin ihanan mekon, jonka olen tehnyt kymmenisen vuotta sitten. Silloin oli kovassa huudossa kauniit kuviolliset kankaat ja materiaalit. printti jäljitteli suloisesti mennyttä aikaa ja tästä kuviosta tulikin niin oma isoäitini ja hänen mekkonsa mieleen, että oli pakko ommella mekko itsellenikin. Mutta eipä sitä mekkoa ole paljoa tullut käytettyä. Leikkasin siis mekon kahteen osaan, helmaosaan ompelin kuminauhan ja yläosaan ompelin vain rullapäärmeen saumurilla, poistin nauhat edestä ja ompelin miehustaa hiukan kiinni. Näin sain kaksi vaatetta. Helppo muokkaus ja ompeluakin niin vähän, että ei haittaa vaikka ei ihan osaisi ommella.
Kengät ovat Kierrätyskeskus löytöjä, kuvassa olevat valkoiset shortsit ovat myös Kiertiksestä mutta ilmaisosastolta.


Oikein mukavaa päivää kaikille

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Ihana tuunaus. Kaunista tuo turkoosi kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kangas on kyllä aivan ihana.

   Poista
 2. Minustakin tuo kangas on tosi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on kyllä ihana ja jos jostain samanlaista joskus löydän niin ostan kyllä vaikka en ole hankkinut kankaita kahteen vuoteen kuin ihan muutaman vain.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!