torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannuksen upein kukkakimppu


Monihan tietää täällä sen, että meidän perhe on aika allergisia kukille ja siksi niitä meillä ei ole kattauksessa eikä muuallakaan. Keväällä intouduin hankkimaan parvekkeelle muutaman mesikasvin, jotka ovatkin meille ihan lyömättömiä helppohoitoisuuden vuoksi ja näyttävät hyvälle. myös muutama yrtti kasvaa hyvin mutta ne kukat, eivät vain onnistu. Mutta vieraillessani toukokuun alussa Nihtisillan kierrätystavaratalossa nappasin mukaani suloisen kukkakimpun, ihan vain kokeeksi ja sehän jaksoi elää pitkään sellaisenaan.
Kun kukka alkoi varista (minä kun kukista en tiedä yhtään mitään) satuin Suomi bloggaajista bongaamaan aivan ihanan blogin, josta nappasin idean omaan kimppuuni. En tunne kukkia, enkä osaa niitä oikein hoitaakaan mutta pakko oli lähteä Härdellin kanssa metsaretkelle keräämään kukkia. Härdelli sai valita kukat kimppuun. Poistin ostetusta kimpusta kaikki kuolleet ja varisseet osat pois ja korvasin ne luonnon omilla kukilla. Tuli kyllä aika hieno kimppu ja sai vielä jatkoaikaa.
Mitä meidän allergia on sanonut kukista? Hiukan kutisee voimakas tuoksu mutta hyvin ollaan siedättyneitä, ehkä Kierrätysekskuksesta lähtee toistekkin kimppu mukaan kotiin. Kiitos valtavasti Teresalle upeasti ideasta, josta minulla ei ollut aavistustakaan. Hienoa oppia taas uusia asioita näin vanhana tätinä.Hetken saa nauttia yksin, ihastella ihanaa kimppuaan ja herkutella ihanalla bataattikeitolla.
Lautanen ja lasi: Kierrätyskeskus
Kattila: FidaIhanaa päivää kaikille

-Nelli-

12 kommenttia:

 1. Wow! Kiitos! Tuli aivan mahtavan näköinen kimppu! Kiitos linkistä ja kiva että tykkäsit ideasta! Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, en ole mikään kukkaihminen ja postauksesi kyllä inspiroi kovasti. Oikein ihanaa juhannusta myös sinulle :)

   Poista
 2. Kauniit kukkaset.
  Oikein Ihanaa ja Nautinnollista Juhannusta Sinulle Ja Perheellesi

  VastaaPoista
 3. Todella hieno kukkakimppu!
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kimppu:) Ja oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Useinkin jatkan kaupan kimppuja ostamalla vain jonkun yksittäisen kukan kuihtuneen tilalle. Luonnosta jos voiskin kerätä niin edullisesti saisi kimppuja päivitettyä.
  Oikein hyvää ja herkullista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen niin huono kukkien kanssa ja kukkia ei minulla yleensä olekkaan mutta nyt jotenkin olen innostunut. Kiva oli oppia uusi asia näin :)

   Poista
 6. Onpa kaunis kimppu ♡ Mun pitää kans lähteä tänään kukkien hakureissulle =)

  Mukavaa juhannusta ♡

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!